Groep 5-6

woensdag 26 oktober 2016

De herfstvakantie ligt alweer achter ons. Uiteraard hebben de kinderen hierover verteld. Leuke verhalen over veel verschillende activiteiten, bezoekjes en/of logeerpartijen.

Nu weer aan het werk! Voor groep 6 staan er wat toetsen op het programma. Zo hebben de kinderen volgende week dinsdag 1 nov, weer hun wekelijkse woordenschattoets. De woorden komen zoals u weet uit Nieuwsbegrip. Deze week gaat de tekst over het overlijden van de Thaise koning Bhumibol.  Op woensdag 2 november is er een  toets Engels. Deze gaat over de woordjes van Unit 2. Iedereen heeft een kopie mee naar huis gekregen. De kinderen zien en horen de Engelse woorden en moeten daar de vertaling achter schrijven. En op woensdag 9 november: Nederlands – Engels. Donderdag 3 november hebben ze een topo toets. Uiteraard krijgen de kinderen ook op school de gelegenheid om zich hierop voor te bereiden.

Voor groep 5 staat er op woensdag 2 november een toets gepland over de 1e helft woordjes van Unit 2. De kinderen zien en horen het woord in het Engels en schrijven de vertaling erachter. Woensdag 9 november volgt de tweede helft.

Morgen komen de luizenpluis moeders weer even in de klas.

Tot slot willen wij de kinderen nog bedanken, voor de fijne gesprekjes die wij met hen hebben mogen voeren voor de vakantie.  Knap hoe goed jullie vertellen over wat er fijn is/gaat en wat er beter kan.