kleuters

dinsdag 13 februari 2018

De kinderen in groep 2 en ook de oudste kinderen uit de beide groepen 1, zijn bijna klaar met de Cito-toets. De kinderen vinden het over het algemeen leuk om te doen. Wij proberen er in ieder geval elke keer weer een feestje van te maken. Tijdens de rapportgesprekken zullen we de uitslagen bespreken.

Eindelijk is het dan echt winter: een prachtige zon en lekker vriesweer. De jongens en meisjes in 1b weten nu in ieder geval dat water verandert in ijs als de temperatuur beneden de nul graden komt. We waren al weken water aan het meten, maar nu hebben we eindelijk een antwoord! Voor het lokaal van groep 2 is een heus ijsbaantje gemaakt. Jippie……winterpret! Voor de vogels wordt gezorgd. De jongste kleuters hebben gelatinebolletjes gemaakt. Dat is veiliger dan wanneer we vet hadden moeten laten smelten. Ook zijn er pindakettingen geregen. Kijkt u maar eens in de bomen en in het lokaal. Volgende week beginnen de Olympische winterspelen in Zuid-Korea. Als u ons nog kunt helpen aan mooie foto’s, posters, medailles of iets anders dat erbij past, dan houden we ons van harte aanbevolen! Na volgende week sluiten we ons winterthema af. Niet gek toch……zag u de eerste krokussen ook al uit de grond komen?