Kunst en kleuters

woensdag 6 juni 2018

Vandaag zijn we naar het Kröller-Müller museum geweest. We hadden prachtig weer en fijne chauffeurs/ begeleiders. Veel dank, lieve ouders! Nadat er op school het boek over de eenzame zwaan was gelezen, konden we in het park op zoek naar de echte zwaan. De kinderen doolden, met hun groepje, van het ene naar het andere kunstwerk en genoten volop. Onderweg liep één van de leerlingen een teek  op die vakkundig is verwijderd. Wilt u uw kind(eren) even goed controleren op teken?

Een paar groepjes hebben ook nog een echte Mondriaan gezien. Zo worden we met elkaar echte kunstkenners.

Overigens, de kinderen uit groep 2 worden zo groot dat de verfschorten te klein worden. Dan zijn er twee opties: of oude kleren aan waar een spatje op mag komen of een passende schort.

De kinderen genieten erg van het kunstthema en leven zich lekker uit!

Wilt u de rapportmappen meegeven? Binnenkort moeten die weer op school zijn zodat we het laatste rapport van dit schooljaar klaar kunnen maken.

Deze week starten we met de Cito-toetsen, rekenen en taal voor kleuters. Meestal vinden de kinderen het toetsen heel leuk. Wij maken er in ieder geval een feestje van. Het is fijn als de kinderen uitgerust zijn en als dat, om welke reden niet lukt…….dan de wereld draait gelukkig gewoon door.