Groep 2 IPC

In groep 2 leren we over het thema Beestenboel! In deze unit zijn de kinderen dierenonderzoekers. Ze zoeken, verzamelen en verzorgen alle beesten die voorbijkomen: huisdieren, insecten, boerderijdieren en de dieren om ons heen. Verder ontdekken ze hoe ze een stevige kooi maken, hoe diertjes onder de grond leven, welke pootafdruk bij welk boerderijdier hoort en waarom schutkleuren belangrijk zijn. Ze beleven van alles en gaan zelfs op safari!

Bij de start van het thema stond er een gedekte tafel in de klas. De juf vertelde dat er bezoek zou komen. Alleen er was iets geks aan de hand. Op de tafel stond geen lekker eten voor mensen maar er waren plaatjes van wortels, hooi, bananen, wortels, kattenvoer en een vetbolletje. Welke gasten zouden er toch op bezoek komen? En toen hoorden we ze aankomen. We hoorden allemaal dierengeluiden! Van olifanten tot konijnen!
Vervolgens mochten we de dieren gaan zoeken in de klas. Door de hele klas lagen plaatjes van dieren verstopt. We hebben bekeken welke dieren er aan tafel plaats konden nemen en die hebben heerlijk kunnen smullen van hun feestmaal. Hierna hebben we bekeken welke dieren er nog meer waren gevonden. Tot welke groep behoren deze dieren? We hebben boerderijdieren, wilde dieren, insecten en huisdieren gevonden. We hebben de dieren in hoepels gesorteerd en we hebben bedacht wat we allemaal willen leren dit thema. Het belooft een echte beestenboel te worden bij ons in de klas!