Open dag

Open dag basisscholen Apeldoorn gaat niet door.

Dinsdag 29 september heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondanks de aanmeldplicht voor de open dag vinden we het nu onwenselijk om twee of drie gezinnen tegelijkertijd in scholen rond te leiden.

De schoolbesturen PCBO Apeldoorn, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep hebben om deze reden besloten de open dag op woensdag 7 oktober niet door te laten gaan. Het is daarom niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dag. Heeft u zich al aangemeld voor de open dag? Dan nemen wij contact met u op.

We kunnen u wel ontvangen voor een één-op-één gesprek. Dat doen we op een veilige manier en we nemen er de tijd voor. Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u het kennismakingsformulier invullen https://www.deparkenschool.nl/nieuwe-ouder/kennismaken/.
Wij nemen dan contact met u op
.

Ons onderwijs

Het onderwijs op De Parkenschool vindt plaats in jaargroepen. De kleutergroepen zijn heterogeen, de kinderen van de groepen 1 en 2 zitten bij elkaar in de klas. Vanaf groep 3 zijn er homogene groepen. Dit wil niet zeggen dat de kinderen allemaal op hetzelfde niveau werken. Kinderen die wat sneller door de leerstof kunnen door het aanbieden van extra leerstof uitgedaagd worden. De kinderen die er wat meer moeite mee hebben krijgen extra instructie of begeleiding.

Het onderwijs op De Parkenschool richt zich op de optimale groei voor ieder kind. Samen (kinderen, personeel en ouders) willen wij er voor zorgdragen dat alle leerlingen worden uitgedaagd zichzelf verder te ontwikkelen. Sleutelbegrippen hierbij zijn: zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid. Vooral vaardigheden als samenspel, samenwerken en kritisch denken dragen bij aan deze ontwikkeling.

Ouders en leerkrachten hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het kind. Dit bereiken we middels wederzijdse betrokkenheid en openheid in een respectvolle, plezierige maar vooral veilige sfeer.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

• 20160519_LP055_123_deParkenschool_SunnyGardeurFotografie_0045 SRGB
  • 20160519_LP055_123_deParkenschool_SunnyGardeurFotografie_1540
  • 20160519_LP055_123_deParkenschool_SunnyGardeurFotografie_1617- SRGB

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.