Groep 5

donderdag 15 februari 2024

Na de voorjaarsvakantie staat er weer een hoop op de planning voor groep 5. Zo gaan we onder andere naar Paleis het Loo en hebben we de Grote Rekendag en het paasontbijt. Maar naast deze leuke dagen gaan we ook nieuwe dingen leren.
Bij spelling en taal starten we met thema 6 gevoelens. Woorden en teksten rondom dit thema vormen de rode draad. Bij spelling leren we in dit thema meerlettergrepige woorden met gesloten lettergreep (zoals kasteel en sportief), woorden die eindigen op -d, en woorden met een open lettergreep in het midden (zoals jager). Bij taal leren we onder andere de stam van een werkwoord afleiden, stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden, en de betekenis van de achtervoegsels -heid, -lijk, en -baar.
Bij rekenen ronden we blok 4 en 5 af en starten we met blok 6. Blok 6 gaat over cijferend optellen en aftrekken, en werken met de kalender.
Bij Atlantis zitten we midden in blok 3 “In het wild”. Alle teksten gaan over de natuur en dieren. Doelen waaraan de kinderen hierbij onder andere werken zijn: de verschillen tussen een leesboek en een informatie boek, hoofd- en bijzaken in een tekst onderscheiden, wie Roald Dahl is en jezelf vragen stellen tijdens het lezen.
IPC staat tot de meivakantie in het teken van de unit “Andere plaatsen, een ander leven”. In deze unit gaan we in op de verschillende manieren van leven tussen landen. We hebben het over arm en rijk en over tradities en feesten uit andere landen. We sluiten de unit af met een café in de klas met zelfgemaakte hapjes en drankjes uit andere landen.
Voor nu een hele fijne voorjaarsvakantie en tot maandag 4 maart!

Delen via