Korte introductie van de school

In de Parkenbuurt, dicht bij het centrum van Apeldoorn, staat onze school met een duidelijk verklaarbare naam: De Parkenschool. Een middelgrote basisschool met een kleinschalig karakter, waar iedereen gezien wordt. Het huidige schoolgebouw dateert uit 1991 en bestaat uit 9 klaslokalen, een centrale hal, een speelzaal voor de groepen 1 en 2, een handvaardigheidlokaal, een ruimte voor IB en een personeelsruimte. De groepen 8 zijn gehuisvest in een vleugel van De Prinsenhof, op loopafstand van ons eigen schoolgebouw. Verder beschikken we over een ruim uitdagend schoolplein met een apart gedeelte voor de kleuters en achter de school ligt sinds 2010 een natuurlijk duurzaam schoolplein waar tijdens de lessen ook gebruik van wordt gemaakt.
De gymzaal waar de kinderen van groep 1 t/m 8 bewegingsonderwijs krijgen ligt vlak naast het schoolgebouw.

De Parkenschool is een openbare school in de wijk de Parken. Vanwege het openbare karakter van de school wordt bij de toelating van kinderen geen onderscheid gemaakt op basis van geloofsovertuiging, geslacht, huidskleur of ras.