Extra activiteiten

Bewegingsonderwijsvoetbal toernooi 2016

Vanaf groep 3 hebben alle kinderen 2x per week bewegingsonderwijs. Ook neemt de school deel aan verscheidene sporttoernooien, zoals bijvoorbeeld het voetbaltoernooi, hockeytoernooi, scholierencross, Leerplein055 spelen en een sportdag i.s.m. het ROC Aventus. Onze sportcommissie coördineert en begeleidt deze activiteiten.

Klassenshow

Alle groepen verzorgen één keer per jaar een voorstelling op de vrijdagmorgen, die bestaat uit zang, dans en toneel. Deze voorstelling wordt bijgewoond door de andere groepen en ouders zijn daarbij van harte welkom.

Daarnaast neemt groep 8 apart afscheid van de basisschoolperiode door het opvoeren van een musical. ’s Middags is er een uitvoering voor alle leerlingen en ’s avonds voor de ouders van groep 8 en genodigden.

bezoek paleis het LoowestenborkBuitenschoolse activiteiten

Met enige regelmaat neemt de school deel aan onder meer de volgende activiteiten: Kunstzinnige vorming, waaronder film- en theatervoorstellingen en o.a. bezoek aan museum CODA en Paleis het Loo. Ook gaan we naar de bibliotheek, kinderboerderij en bezoeken de groepen 7 en 8 het Rijksmuseum of kamp Westerbork.

Klassenouders

Elke groep heeft twee klassenouders. Zij fungeren als verlengstuk van de leerkrachten in de communicatie naar de ouders bij het organiseren van groepsactiviteiten binnen en buiten de school. Actieve medewerking van andere ouders is dan ook zeer welkom.

IMG_4376Goede doelen

Het sociale gezicht van de school wordt benadrukt door deelname aan verscheidene goede doelen. Deze deelname wordt vaak gebruikt als lesthema door school in zijn geheel en per groep op eigen wijze ingevuld. Het doel is dan tweeledig. Enerzijds (wereld)problematiek inzichtelijk maken en tegelijkertijd genereren van te doneren geld of ingezamelde goederen. Om het voor kinderen inzichtelijk te houden kiezen we het liefst voor een regionaal goed doel.

Daarnaast heeft de Parkenschool sinds 1986 de zorg voor het oorlogsmonument “Kruisjesdal” in Hoogsoeren door groep 8 op zich genomen. Elk jaar vindt de symbolische overdracht plaats van groep 8 naar groep 7.

Culturele feestdagen

Elk jaar worden de feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen gevierd. Vanwege het openbare karakter van de Parkenschool worden de feesten vanuit vier invalshoeken gevierd: De oorsprong van de feesten wordt onder de aandacht van de kinderen gebracht. De betekenis verlening en hedendaagse uitingsvormen en respect voor anderen, waarop wordt aangesloten met lessen sociaal-emotionele ontwikkeling. En natuurlijk vieren we ook voor de gezelligheid.

Schoolreisjes

Alle groepen gaan op schoolreis. De kosten van de schoolreisjes worden bekostigd vanuit de ouderbijdrage. De groepen 1 t/m 6 hebben een uitstapje van één dag.  Groep 7 gaat 3 dagen naar het HAPS kamp en groep 8 gaat 3 dagen op kamp.

Dit schooljaar zullen verschillende schoolreizen al in september plaatsvinden.