IPC groep 5

vrijdag 18 juni 2021

Red de wereld!!!

Door alle lianen, loslopende apen en mooie maskers zien we bijna het bos niet meer.
Wat leren we de komende tijd veel over het tropisch regenwoud!
We hebben onder andere al veel geleerd over waar de tropisch regenwouden zich bevinden en waarom juist op die plekken. We hebben veel kaarten bestudeerd en zelf een echte wereldkaart gemaakt.
Ook hebben we onderzocht waarom een tropisch regenwoud zo speciaal is en hebben we ontdekt dat het bos uit 4 lagen bestaat. Die hebben we in het klein nagemaakt zodat we goed kunnen zien welke dier, planten en bomen er in de verschillende boslagen voorkomen.

We zijn nog een stapje verder gegaan en hebben onderzocht waarom een plant bladeren heeft. En we zijn tot de ontdekking gekomen dat planten iets heel erg bijzonders kunnen. Het zijn namelijk kleine zuurstoffabriekjes. Zo hebben we geleerd over groene bladeren en fotosynthese.

De komende weken gaan we werken aan de vakgebieden Kunst, muziek en Techniek. We gaan het onder andere hebben over camouflage van dieren, planten, regenwoudgeluiden en muziek.
We sluiten onze unit met het vakgebied Internationaal. Wat kunnen wij zelf doen om het regenwoud te redden? Welke organisaties zetten zich in voor een betere planeet. En wat kan jezelf doen om te wereld te redden?

Wij vinden het een ontzettend leuk en leerzame unit. Iedereen weet er wel wat van. En we leren elke dag ontzettend veel bij!

 

Delen via