Bewegingsonderwijs (gym)

De kleuters hebben twee keer per week een gymles waarvan een in hun eigen speellokaal en een in de grote gymzaal. Ze hebben een tas waarin ze hun gymkleding en gymschoenen opbergen.

De groepen 3 t/m 7 krijgen twee keer per week een gymles. Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven.

De groepen 8 krijgen wekelijks een blokuur (dubbele tijd) bewegingsonderwijs op de Prinsenhof.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt. Na de gymles moet de gymkleding  regelmatig mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmels en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid.