Computers en digitale schoolborden

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden digitale leermiddelen een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs.

Chromebooks en Ipads
Vanaf schooljaar 2015-2016 zijn we gestart met het gebruik van Ipads in de klas in combinatie met de software van Gynzy (www.gynzy.com). De komende jaren worden deze vervangen door Chromebooks.

IMG_2037

Digitale schoolborden, Ipads en touchscreen
In alle lokalen is een digitaal schoolbord. Met dit bord kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd. Er kan ook op worden geschreven, op internet mee worden gewerkt, maar ook schooltelevisie worden gekeken. Ook prettig voor de leerkracht: efficiënt en snel! De kleutergroepen beschikken allemaal over een touchscreen.

Om er voor te zorgen dat er veilig en op de juiste wijze gebruik wordt gemaakt van computers en ook social media op school, hebben we een protocol internet en computergebruik op de Parkenschool ingevoerd.